Gulasz wieprzowy to łatwe w przygotowaniu danie wywodzące się z kuchni polskiej. Przygotowany na ulubionym wieprzowym mięsie z dodatkiem warzyw i domowego przecieru pomidorowego będzie smacznym i tradycyjnym obiadem.
Wydrukuj
Gulasz wieprzowy – tradycyjny
- GF
- DF
Tradycyjny gulasz wieprzowy.
Składniki
- 1kg szynki wieprzowej (może też być łopatka, karkówka)
- 2 duże marchewki
- 2 duże cebule
- 1 duża papryka
- olej
- sól/pieprz
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki papryki mielonej słodkiej
- 1 łyżeczka papryki mielonej ostrej
- 500ml domowego przecieru pomidorowego lub 500ml bulionu warzywnego i 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub pulpa pomidorowa
- około 10 gałązek majeranku lub 1 łyżeczka majeranku suszonego