Pachnące, bezglutenowe warzywne babeczki. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne gdy pojawi się ochota na coś słodkiego. Świetnie sprawdzą się podczas przyjęć, urodzin oraz jako smaczna przekąska do pracy lub szkoły zapakowana w lunch box. Delikatność i słodycz marchewek wspaniale komponuje się z chrupkością orzechów.
Wydrukuj
Marchewkowe babeczki z orzechami
- V
- GF
- DF
Pyszne warzywno - orzechowe babeczki.
Składniki
- 4 jajka w rozmiarze m
- 1 1/2 szklanki mąki owsianej
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 3/4 szklanki oleju
- 40g przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 marchewki
- 60g orzechów włoskich