Bardzo dobre, delikatne i nie za słodkie ciasto bez pieczenia. Cytrynowe galaretki, puszystość kremówki oraz chrupki herbatnikowy spód są wielką zaletą tego ciasta. Ciasta nie trzeba piec, wystarczy przygotować je wieczorem, wstawić na noc do lodówki i będzie gotowe do podania na drugi dzień.
Wydrukuj
Ciasto pod chmurką
- V
Bardzo dobre, delikatne i nie za słodkie ciasto bez pieczenia.
Składniki
- Spód:
- herbatniki (około 200g)
- 2 łyżki masła
- Masa:
- 2 cytrynowe galaretki
- woda (1/2 ilości z zaleceń producenta na opakowaniu galaretki)
- 1 śmietan fix
- 1 cukier waniliowy
- 500g sera twarogowego
- 3 łyżki cukru pudru
- 200ml śmietany kremówki
- Wierzch ciasta:
- około 100g wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka masła