Pyszna, bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa. Wegetariańska i wegańska wersja klasycznych, polskich flaczków. Konsystencja boczniaków bardzo przypomina wołowe flaczki. Nie jedna osoba da się oszukać i nie domyśli się, że je grzyby. Dodatek mielonej papryki, papryczki chilli, czosnku oraz imbiru dodaje ostrości i pikanterii. W zupie nie może zabraknąć oczywiście warzyw i suszonego majeranku, który z pewnością dopełnia smaku.

Wydrukuj
Flaczki z boczniaków
- V
- VG
- GF
- DF
Tradycyjna zupa w wegańskim/wegetariańskim wydaniu.
Składniki
- 700g boczniaków
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- bulwa selera
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 3 litry wody
- obrany 2cm kawałek imbiru
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 2 liście laurowe
- sól/pieprz
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 3 ziela angielskie
- olej
You must log in to post a comment.