Faszerowane jajka z łososiem

Na polskim stole jajka podczas wielkanocnego ucztowania są niezbędnym elementem. Podawane są na kilkadziesiąt różnych sposobów. Można je spotkać ugotowane na twardo w żurku, jako jajko sadzone w barszczu białym, pokrojone w kostkę w sałatce warzywnej, te faszerowane, zapiekane i wiele wiele innych. Jajka podane z łososiem są ekskluzywną , pięknie wyglądającą i smaczna przystawką

Wydrukuj

Faszerowane jajka z łososiem

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
Pięknie wyglądająca i przepyszna wielkanocna przystawka.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:8 min.
  • Ilość porcji:10
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 400g wędzonego łososia
  • 10 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • 2 cebulki szalotki
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój na pół. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj pokrojoną w kostkę szalotkę, wędzonego łososia (kilka kawałków pozostaw do dekoracji) , posiekaną natkę pietruszki, majonez, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie składniki i za pomocą małej łyżeczki przełóż je do wydrążonych białek.  Na farsz połóż plasterek wędzonego łososia, odrobinę majonezu oraz natkę pietruszki.

error: Zawartość jest chroniona!!