Makaron z wędzonym łososiem i bazylią

Aromatyczna bazylia idealnie komponuje się z wędzonymi rybami. Podana z makaronem stanowi wyśmienite danie.

Wydrukuj

Makaron z wędzonym łososiem i bazylią

napisała:

0,0 rating
  • V
Aromatyczna bazylia idealnie komponuje się z wędzonymi rybami. Podana z makaronem stanowi wyśmienite danie.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 300g grubego makaronu
  • 150g wędzonego łososia
  • garść liści bazylii
  • świeżo zmielony pieprz
  • sos czosnkowy
Sposób przygotowania
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, idealny będzie al dente. Łososia rozdrobnij, sprawdź czy nie ma ości. Zerwij liście z bazylii i delikatnie przetrzyj dłonią by wzmóc jej aromat. Makaron odcedź pozostawiając minimalną ilość wody. Do makaronu dodaj łososia i liście bazylii, wymieszaj. Podawaj  z sosem czosnkowy oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Leave a Reply